Buli ajánló

STAY WASTED!

Fikázók

Kontakt

Ide írj: -itt lesz majd egy vagy kettő mail cím-

Random blogok

Karatekid - Hit In The Pit (2007 - Honest For Truth Records)

2007.12.08. 00:01 :: neverlivetosee

Vannak zenekarok, amik valamiért sose kapnak elég figyelmet a zenéjükre. Persze ennek rengeteg sok oka lehet, például az egy variáció, hogy szar zenét csinálnak. De akár az is, hogy nem szimpatikusak a tagok. Vagy csak egyszerűen totál ellenszenvesek, ráadásul mit akarnak egy ilyen gagyi névvel?

Hát igen, leginkább erről akart engem sok ember meggyőzni, hogy a Karatekid nagyon felejtős egy zenekar, hagyni kell a picsába, úgy is feloszlanak hamar. Ezt már 2004-ben hallottam, ennek ellenére viszont idén jött ki év elején a bemutatkozó EP-jük Hit in the pit címmel a Honest For Truth Records gondozásában (már nem kapható a lemez a kiadónál amúgy). Nagyon sokan lehurrogták a zenekart, mert hogy „hippik”, mert hogy „celeb barátnője van az akármelyik tagnak”, „mert hogy buzik” meg még sorolhatnám reggelig, hogy miért. De igazából ezen kívül eddig egy rendes érvet sem láttam felsorakoztatva a zenekar ellen. Jó oké, az hogy valakinek szar, az szubjektív, de mintha nagyon közre játszana itt más is…
Hisz alapjába véve, nagyon is fasza kis lemezt hoztak össze a srácok. Persze semmi újító, világokat romba döntő ötletek, nem is ez volt a céljuk. Hanem hogy összehozzanak egy dallamos, ütős és őszinte anyagot, ami vállalható hangzásra is. Azt hiszem sikerült. Bár nem vagyok egy vájtfülű, illetve a hangfalaim is vannak annyira ratyik, hogy a CD és a jobb mp3 között csak nehezen lehessen különbséget tenni, én azt mondom, hogy nincs sok probléma a hangzással.
Igazából ami nagyon nem tetszik a lemezen, az csak is a külcsíny. Bár ott is csak a megvalósítás az, ami tényleg zavar, szerintem a felbontással lehettek gondok, vagy a fene tudja, de így kézbe véve nem néz ki valami bíztatóan. Pedig így kis képen elég mókás és szép a borító, nem?
Nekem bejön, akár csak a felvett számok. Szerencsére a nyolc szám gyorsan átpörög az emberen, ennél több azért számomra unalmas lenne már nagyon. Így viszont pont mire azt gondolnám, hogy „na, vége lehetne már ennek”, már vége is! Hála az égnek a szöveg témák sincsenek (annyira) elcsépelve, például a Country Side Anthem egészen ötletes téma, és a zene is illik hozzá. Illetve a Heartstroke tetszett még nagyon, ami ugyan nem mint maga a téma, hanem a megfogalmazás az, ami megfogott.

Bíztatni nem szeretnék senkit sem semmire, mégis azt fogom tenni. Csekkoljátok a zenekar myspace-ét, nem egy elveszett dolog, a pletyik szerint hamarosan két új számot is felvesznek majd, szóval talán lesz ebből valami komolyabb is.

http://www.myspace.com/xkaratekidx

Szólj hozzá!

Címkék: lemezkritika hardcore 2007 sxe honest for truth records karatekid

A bejegyzés trackback címe:

https://sikolyamabol.blog.hu/api/trackback/id/tr82253962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
 
süti beállítások módosítása