Buli ajánló

STAY WASTED!

Fikázók

Kontakt

Ide írj: -itt lesz majd egy vagy kettő mail cím-

Random blogok

Another Way/Kernel Panic/Not This Time Split (2007)

2007.11.10. 12:10 :: walkingonthemoon

Mindig örülök ha valamilyen új DIY kiadványról/kiadóról hallok. A földalatti média fegyvergyára dolgozik, és bár igaz hogy néhány banda anyaga néha említésre sem méltó, azért az underground zene szartengerébôl néha-néha ki lehet halászni valami izgalmasat, egyedit is.

És a legjobb talán az amikor egyszerre három, arra érdemes banda ossza meg a kihalászott cd müsoridejét.

De azért a split cdnek is megvan a maga átka. Lemezen faszán kijön, hogy ugye a lemez egyik oldalán az egyik banda anyaga található, a másikon a másik. Nincs hangulati törés. A cd-n meg van. És így kicsit furcsa, hogy az Another Way – amúgy tökéletes – dara hardcore/punk/crust/heavy metal/grind keveréke után jön egy Kernel Panic emo/punkrockja.

Ami azért valljuk be egy elég éles váltás. Az Another Way részére nem térnék ki most, eleget dicsérték ôket amúgyis már, a Szertefoszló ... albumukról 4 dalt választottak, megkockáztatom talán a négy legjobbat, tökéletes reklám a szóban forgó albumnak. A Kernel Panic elsô dalát hallgatva, valahogy mindig félrehúzódik a szám. Az énekes hölgy nem igazán tudja kiénekelni a magasakat. Lehet hogy nem is kéne eröltetni. Na meg kurvára érzôdik a tipikusan kelet-európai kiejtés is, - jó mondjuk ebbe belekötni már tényleg nagy kurvaság, de akkoris - , viszont úgy károg, hogy azt bármelyik hasonló súlycsoportú blekkmetál banda megirigyelhetné. Egyszerüen kurvajó. Az On My Way alatt meg már a kiejtésrôl is elfeledkezek, a hang is elviselhetôvé válik. A Rites Of Spring feldolgozásért is jár egy nagy piros pont.A For Want Of-ot dolgozták fel, mintha direkt kedvezni akarnának nekem.

Miután az album egy rövid idôre megidézte a Tavasz Ritusai-t, felcsendül a Not This Time introja, ami nekem – és nem csak nekem -, kicsit a Neszét juttatta eszembe, holott a daloknak már elég kevés közük van az említett zenekarhoz. Talán csak a hangzás lett kicsit olyan.

Fasza kis hardcore/punk, dallamos, mondjuk a szólózgató gitárosnak sikerült pont egy olyan hangot kikevernie a gitáron, ami se nem szól jól, se nem passzol a zenébe, de talán ez legyen a legkisebb baj, az ötletek jók. És azt hiszem ez a fontos.Legalább az ember végre nem egy ezredik „kibasztál velem, többet nem leszel a barátom” bandát hallgat.  Szóval van potenciál mindhárom bandában, érdemes lesz rájuk odafigyelni. Ja és nekik sincs Have Heart, se Ritual pólójuk!

A cd-n helyet kapott egy multimédia blokk is, szövegekkel, komplett diszkográfiákkal, képekkel videókkal, meg amit akarsz.

Zárszóként pedig egy tanult barátom szavait tudnám csak idézni: „Vedd meg mert olcsó, 500 ft, te pondró”.

www.kidslikeusrecords.ini.hu
www.myspace.com/anotherway666
www.myspace.com/kernelpanicmusic
www.myspace.com/notthistimehc

1 komment

Címkék: lemezkritika punk hardcore 2007 not this time kernel panic another way kids like us rec

A bejegyzés trackback címe:

https://sikolyamabol.blog.hu/api/trackback/id/tr80224317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ócsi · http://www.kernelpanic.hu 2007.11.11. 17:28:53

Köszi a kritikát! A \'káeurópai\' kiejtés azért furcsa, mert elvileg Kalóz profi angolos, de már mondták ezt páran, szal nem lehet teljesen alaptalan. Majd legközelebb szólunk neki hogy figyeljen jobban :)
 
 
süti beállítások módosítása